Cum să evităm problemele atunci când utilizăm piatra naturală Partea I
Începem azi o nouă, dar scurtă serie de articole prin care trecem în revistă principalele aspecte la care să fim atenți în momentul în care utilizăm piatra naturală, indiferent dacă în interior sau în exterior. Așadar, ești gata să înveți noi metode prin care poți folosi piatra fără să o pui și fără să te pui în pericol? Să trecem la treabă!
În zone cu climă foarte rece sau ploioasă, pentru utilizare la exterior, evită utilizarea finisajelor șlefuite sau honuite fin pentru pardoselile exterioare din piatră naturală, deoarece va apărea riscul de alunecare. Se recomandă finisajele fiamate, buciardate sau altele rugoase. Se recomandă de asemenea aplicarea unei pelicule anti-alunecare pe piatră.
Pentru a evita alunecarea pe piatra montată în interiorul clădirilor, se vor monta pe scări benzi anti-alunecare realizate din două componente: rășină epoxidică și corindon. La intrările în clădire, se vor utiliza substanțe anti-alunecare ce formează asperități pe suprafața șlefuită.
Pentru a evita petele cauzate de mucegai, sare sau umezeală pe piatra montată, suprafața posterioară și extremitățile acesteia vor fi protejate cu un strat special rezistent la substanțe alcaline în combinație cu siliciu.
În ceea ce privește placarea exterioară cu piatră naturală moale, spre exemplu calcarul moale, într-o zonă cu climat rece, trebuie să urmezi cu atenție instrucțiunile venite din partea consultantului.
Atunci când stabilești dimensiunile plăcilor din piatră naturală pentru placare sau scări, ia în considerare și eventualele dificultăți legate de transportul, manipularea sau montarea plăcilor.
Sperăm că îți vor fi de folos aceste sfaturi venite din partea consultanților Stona. Până data viitoare, te așteptăm pe www.stona.ro pentru a vedea noile modele de marmură și, nu uita, orice fel de nelămuriri ai avea, apelează cu încredere la unul dintre consultanții noștri. Săptămâna viitoare va apărea al doilea articol din această serie.