3 Metode bune de a folosi sandstone
Sandsone-ul este o rocă sedimentară compusă din nisip și alte minerale. Această piatră naturală este disponibil într-o varietate de culori, modele și dimensiuni. De la sandstone-ul roșu folosit foarte des în exterior, până la sandstone-ul bej sau alb utilizat constant de designeri în decorarea interiorului. Toate culorile sunt disponibile în mai multe tipuri de finisaje, cum ar fi: lustruit, natural sau scapitat. Tocmai de aceea este atât de folosit în aplicațiile de interior.
Așadar, dacă în perioada următoare vrei să oferi casei tale un aspect rustic și tradițional, e bine să adaugi sandstone-ul pe lista ta cu preferințe datorită aspectului robust, dar al și al ușurinței cu care este curățat. În cazul în care nu știi de unde să începi, ți-am pregătit în articolul de astăzi o lista cu trei dintre cele mai comune utilizări ale acestui material. Parcurge articolul și alege-l pe cel care se potrivește cel mai bine bugetului și preferințelor tale.
1. Blat de bucătărie din sandstone
Dacă vrei să oferi bucătăriei tale un aspect cu adevărat luxos, recomandarea noastră este să alegi sandstone-ul. Iar având în vedere că sandstone-ul este disponibil într-o paletă largă de culori, cu siguranță nu va fi o problemă să alegi culoarea perfectă care să se asorteze cu podeaua și cu mobilierul din bucătăria ta. Cu toate acestea, la fel ca în cazul marmurei și al onixului, blatul de bucătărie trebuie curățat periodic. Pentru a păstra și mai mult timp intact aspectul acestei pietrei, îi poți aplica o dată pe an un sigilant artificial pentru a nu permite pătrunderea impurităților în porii pietrei.
2. Podele din sandstone
Datorită stilului distinctiv, sandstone-ul este o alegere populară pentru pavare podelei camerei de zi, a coridoarelor și a multor altor zone din casa ta. Disponibil într-o gamă largă de culori, începând de la culori de bază până la tonuri de roșu, maro și auriu, sandstone-ul poate schimba complet aspectul casei tale mai repede decât ai crede. Cu toate acestea, din cauza faptului că este o piatră naturală poroasă, nu ar trebui să o folosești în locuri cu umezeală mare, cum ar fi baia sau spațiul din preajma piscinei.
3. Șeminee din sandstone
Chiar dacă poate fi puțin atipic pentru unii, șemineele din sandstone sunt din ce în ce mai căutate pentru că oferă un aer elegant camerelor în care sunt instalate. Pentru un aspect cu totul special, îți recomand să combini nuanțele de bej ale sandstone-ului și albul imaculat al marmurei.
Acestea au fost cele trei metode prin care poți adăugat sandstone în casa ta. Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul Stona pentru a descoperi mai multe noutăți despre pietrele naturale. Până data viitoare, spor la renovat!